Glavni sadržaj
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak1. ožujka 2022.Predstavništvo u Hrvatskoj

Zaštita za ukrajinske ratne izbjeglice: povjerenica Johansson u Rumunjskoj i Slovačkoj procjenjuje situaciju

Povjerenica za unutarnje poslove Ylva Johansson danas se nalazi u Rumunjskoj i sutra će biti u Slovačkoj kako bi procijenila stanje na terenu i potrebu za pomoći i koordinacijom Komisije u pogledu pružanja zaštite onima koji bježe od rata u Ukrajini.

Zaštita za ukrajinske ratne izbjeglice: povjerenica Johansson u Rumunjskoj i Slovačkoj procjenjuje situaciju

Povjerenica za unutarnje poslove Ylva Johansson danas se nalazi u Rumunjskoj i sutra će biti u Slovačkoj kako bi procijenila stanje na terenu i potrebu za pomoći i koordinacijom Komisije u pogledu pružanja zaštite onima koji bježe od rata u Ukrajini. Jutros je povjerenica Johansson posjetila mobilni izbjeglički kamp na graničnom prijelazu Siret između Ukrajine i Rumunjske. Također se susrela s rumunjskim ministrom unutarnjih poslova Lucianom Bodeom te će posjetiti zapovjedni centar granične policije.

Konferencija za medije održat će se danas u oko 12:40 sati po srednjoeuropskom vremenu, koja će se prenositi uživo na kanalu EbS+. Kasnije poslijepodne povjerenica Johansson sastat će se s rumunjskim predsjednikom Klausom Iohannisom i premijerom Nicolae-Ionelom Ciucăom. Razgovarat će se i s predstavnicima civilnog društva. Sutra će se nalaziti u Slovačkoj, gdje će se sastati sa slovačkim premijerom Eduardom Hegerom, ministrom unutarnjih poslova, ministrom vanjskih i europskih poslova, ministrom obrane i predstavnicima civilnog društva.

Pojedinosti

Datum objave
1. ožujka 2022.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj