Skip to main content
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj

Filtriranje

News (2619)

RSS
Rezultati 1 do 10
  • Informativni članak

Komisija isplatila dodatnih 1,5 milijardi eura pomoći Ukrajini

Od početka rata potpora Ukrajini i Ukrajincima ukupno iznosi oko 81 milijardu eura. To uključuje financijsku, humanitarnu, hitnu proračunsku i vojnu potporu EU-a, država članica i europskih financijskih institucija Ukrajini, kao i sredstva stavljena na raspolaganje kako bi se državama članicama pomo

  • Informativni članak

Otvorenje Festivala jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

Glavna uprava za pismeno prevođenje i Predstavništvo Europske komisije u subotu 23. rujna 2023. u suradnji s brojnim partnerima organizira Festival jezika na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Ivana Lučića 3).

  • Informativni članak

Digitalna suverenost: danas stupa na snagu Europski akt o čipovima

Europski akt o čipovima sastoji se od tri glavna stupa. Prvim stupom, inicijativom Čipovi za Europu, jača se tehnološko vodstvo Europe olakšavanjem prijenosa znanja iz laboratorija u tvornice, premošćivanjem jaza između istraživanja i inovacija i industrijskih aktivnosti.

  • Informativni članak

OPĆA SKUPŠTINA UN-A (UNGA78): Delegacija Komisije na sastancima u New Yorku

Potpredsjednica Šuica sudjelovat će i biti domaćin niza ministarskih događanja povezanih s pravima djece. Povjerenica Johansson sudjelovat će na ministarskim sastancima o globalnoj koaliciji za rješavanje prijetnji u vezi sa sintetičkih drogama i o Mreži za preseljenja.

  • Informativni članak

Govor predsjednice von der Leyen o stanju Unije 2023.

Predsjednica Europske komisije von der Leyen u svojem govoru o stanju Unije 2023. na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu 13. rujna iznosi glavne prioritete i vodeće inicijative za sljedeću godinu.