Skip to main content
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Plan oporavka

Plan oporavka u Hrvatskoj

Paket za oporavak Europe podupire gospodarski oporavak Hrvatske i pomaže u izgradnji zelenije, digitalnije i otpornije Europe.

EU isplatio 300 milijuna eura pomoći Ukrajini

Solidarnost s Ukrajinom

EU je ujedinjena u solidarnosti s Ukrajinom i njenim narodom. Zaštitit ćemo one koji traže sklonište i pomoći onima koji traže siguran put kući. EU će nastaviti pružati znatnu političku, financijsku i humanitarnu pomoć Ukrajini te uvoditi oštre sankcije protiv Rusije i onih koji su odgovorni za rat.
Green Deal

Zeleni plan u Hrvatskoj

Borba protiv klimatskih promjena jedan je od glavnih prioriteta Europske komisije, a europski zeleni plan njezin je ambiciozan plan za preobrazbu Europe u prvi klimatski neutralan kontinent.

Najnovije vijesti

 Von der Leye ukraine
  • Informativni članak

Komisija isplatila dodatnih 1,5 milijardi eura pomoći Ukrajini

Od početka rata potpora Ukrajini i Ukrajincima ukupno iznosi oko 81 milijardu eura. To uključuje financijsku, humanitarnu, hitnu proračunsku i vojnu potporu EU-a, država članica i europskih financijskih institucija Ukrajini, kao i sredstva stavljena na raspolaganje kako bi se državama članicama pomo

Festival jezika 2023.
  • Informativni članak

Otvorenje Festivala jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

Glavna uprava za pismeno prevođenje i Predstavništvo Europske komisije u subotu 23. rujna 2023. u suradnji s brojnim partnerima organizira Festival jezika na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Ivana Lučića 3).

Microchip
  • Informativni članak

Digitalna suverenost: danas stupa na snagu Europski akt o čipovima

Europski akt o čipovima sastoji se od tri glavna stupa. Prvim stupom, inicijativom Čipovi za Europu, jača se tehnološko vodstvo Europe olakšavanjem prijenosa znanja iz laboratorija u tvornice, premošćivanjem jaza između istraživanja i inovacija i industrijskih aktivnosti.

Europska unija oko mene

Potražite centar EU-a u Hrvatskoj

Aktualno

Poziv

Pridružite se Timu Europe Direct

U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine politike, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj poziva zainteresirane na pridruživanje Timu EUROPE DIRECT.
Španjolsko predsjedanje

Španjolsko predsjedanje EU-om

Države članice EU-a svakih se šest mjeseci izmjenjuju u predsjedanju Vijećem. Za vrijeme tog šestomjesečnog razdoblja predsjedništvo predsjeda sastancima na svim razinama u Vijeću i tako pomaže osigurati kontinuitet rada EU-a u Vijeću.

Izdvajamo

Provjerite činjenice o EU-u

Izloženost građana lažnim vijestima velik je izazov za naša društva. Provjerite činjenice o nekima od najčešćih mitova koji kruže o EU-u.

Izrazite svoje mišljenje

Postoji niz načina na koje možete pridonijeti donošenju odluka u EU-u. U nastavku donosimo neke od najvažnijih.

Europski izbori 2024.

Europski izbori održat će se u Hrvatskoj u nedjelju, 9. lipnja 2024. Saznajte više o europskim izborima, kada i kako se održavaju i još mnogo toga.