Skip to main content
Logotip Europske komisije
Predstavništvo u Hrvatskoj
You are EU ("Ti si EU")

Sloboda, mir i energetska neovisnost.

Plan oporavka u Hrvatskoj

Paket za oporavak Europe podupire gospodarski oporavak Hrvatske i pomaže u izgradnji zelenije, digitalnije i otpornije Europe.

Solidarnost s Ukrajinom

EU je ujedinjena u solidarnosti s Ukrajinom i njenim narodom. Zaštitit ćemo one koji traže sklonište i pomoći onima koji traže siguran put kući. EU će nastaviti pružati znatnu političku, financijsku i humanitarnu pomoć Ukrajini te uvoditi oštre sankcije protiv Rusije i onih koji su odgovorni za rat...

Zeleni plan u Hrvatskoj

Borba protiv klimatskih promjena jedan je od glavnih prioriteta Europske komisije, a europski zeleni plan njezin je ambiciozan plan za preobrazbu Europe u prvi klimatski neutralan kontinent.

Najnovije vijesti

Europska unija oko mene

Potražite centar EU-a u Hrvatskoj

Aktualno

Europska godina vještina 2023.

Europska godina vještina 2023. stavlja vještine u središte pozornosti. Događanja i kampanje za podizanje svijesti odvijat će se diljem EU-a. Nadamo se da će vaš biti među njima. Nadahnite se, uključite se, budite vješti.

Švedsko predsjedanje EU-om

Države članice EU-a svakih se šest mjeseci izmjenjuju u predsjedanju Vijećem. Za vrijeme tog šestomjesečnog razdoblja predsjedništvo predsjeda sastancima na svim razinama u Vijeću i tako pomaže osigurati kontinuitet rada EU-a u Vijeću.

Izdvajamo

Provjerite činjenice o EU-u

Izloženost građana lažnim vijestima velik je izazov za naša društva. Provjerite činjenice o nekima od najčešćih mitova koji kruže o EU-u.

Izrazite svoje mišljenje

Postoji niz načina na koje možete pridonijeti donošenju odluka u EU-u. U nastavku donosimo neke od najvažnijih.