Skip to main content
Logotip Europske komisije
Predstavništvo u Hrvatskoj
You are EU ("Ti si EU")

Sloboda, mir i energetska neovisnost.

Plan oporavka u Hrvatskoj

Paket za oporavak Europe podupire gospodarski oporavak Hrvatske i pomaže u izgradnji zelenije, digitalnije i otpornije Europe.

Solidarnost s Ukrajinom

EU je ujedinjena u solidarnosti s Ukrajinom i njenim narodom. Zaštitit ćemo one koji traže sklonište i pomoći onima koji traže siguran put kući. EU će nastaviti pružati znatnu političku, financijsku i humanitarnu pomoć Ukrajini te uvoditi oštre sankcije protiv Rusije i onih koji su odgovorni za rat...

Zeleni plan u Hrvatskoj

Borba protiv klimatskih promjena jedan je od glavnih prioriteta Europske komisije, a europski zeleni plan njezin je ambiciozan plan za preobrazbu Europe u prvi klimatski neutralan kontinent.

Najnovije vijesti

Govor mržnje na internetu: IT kompanije usporile s napretkom
  • Informativni članak

Govor mržnje na internetu: IT kompanije usporile s napretkom

Kako bi se podržala provedba Kodeksa postupanja i uklonili nedostaci u obavješćivanju i djelovanju, IT poduzeća i mreža pouzdanih organizacija prijavitelja uključenih u postupke praćenja dogovorili su akcijski okvir.

142 milijuna € Europskim snagama solidarnosti
  • Informativni članak

142 milijuna € Europskim snagama solidarnosti

Europske snage solidarnosti program su EU-a za mlade koji se žele uključiti u aktivnosti u različitim područjima, od pomaganja osobama u nepovoljnom položaju do doprinosa zdravstvenim i ekološkim aktivnostima diljem EU-a i šire.

Europska unija oko mene

Potražite centar EU-a u Hrvatskoj

Aktualno

Školski autobusi za Ukrajinu

Siguran pristup školi od presudne je važnosti jer djeci daje osjećaj normalnosti i ključan je za njihovu dobrobit i budućnost.

Europska godina mladih 2022.

Neka se i vaš glas čuje! U 2022. obilježavamo Europsku godinu mladih u kojoj želimo ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti.

Izdvajamo

Provjerite činjenice o EU-u

Izloženost građana lažnim vijestima velik je izazov za naša društva. Provjerite činjenice o nekima od najčešćih mitova koji kruže o EU-u.

Izrazite svoje mišljenje

Postoji niz načina na koje možete pridonijeti donošenju odluka u EU-u. U nastavku donosimo neke od najvažnijih.