Skip to main content
Logotip Europske komisije
Predstavništvo u Hrvatskoj

Uspješne priče

Članstvo u Europskoj uniji donijelo je brojne koristi Hrvatskoj i hrvatskim građanima. Neke od tih koristi prikazane su u pričama navedenima u nastavku.

E-učenje tijekom razdoblja ograničenja kretanja

Upoznajte Ivanu Mažara Marušić. Učiteljica je u osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u Vukovaru. Zbog pandemije nastavnici su morali prijeći na učenje na daljinu i započelo je obrazovanje za učenike putem interneta.

Obnova secesijske baštine Osijeka

Projekt S.O.S., skraćeno od „Subotica Osijek Secession”, usredotočen je na zajedničku povijest i arhitektonski vizualni identitet Subotice u Srbiji i Osijeka u Hrvatskoj. Projektom su revitalizirane postojeće arhitektonske znamenitosti iz razdoblja secesije i razvijena turistička tematska ruta.

Lazareti - povijesni kompleks zgrada u Dubrovniku

Nakon zadnje faze obnove financirane sredstvima EU-a, Lazareti su sada kreativna četvrt Dubrovnika. Izložbe, koncerti, radionice, predavanja i događanja organiziraju se u pet zapadnih lađa. Dvije centralne lađe sjedište su folklornog ansambla Linđo.

Arheološki park Vučedol

Arheološki park i turistički sadržaji i atrakcije grade se kao nadopuna Muzeju vučedolske kulture na povijesnom arheološkom lokalitetu Vučedol, Hrvatska. Projekt je doprinos gospodarskom razvoju grada Vukovara u Vukovarsko-srijemskoj županiji.