Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak11. srpnja 2019.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Zaštita potrošača u EU-u: Airbnb poboljšao prikaz ponuda u suradnji s Europskom komisijom i tijelima EU-a za zaštitu potrošača

Europska komisija danas je objavila da je Airbnb nakon pregovora poboljšao i u potpunosti pojasnio prikaz ponuda smještaja koje su sada u skladu sa standardima EU-a o zaštiti potrošača. Odgovor je to na zahtjeve Europske komisije i tijela EU-a za...

Europska komisija i tijela EU-a za zaštitu potrošača traže da Airbnb poštuje pravila

Věra Jourová, povjerenica za pravosuđe, zaštitu potrošača i ravnopravnost spolova, izjavila je: Europljani će ovog ljeta napokon dobiti ono što vide kada rezerviraju smještaj. Internet je potrošačima omogućio da mnogo brže i jednostavnije uspoređuju i rezerviraju hotelski ili privatni smještaj. Potrošači sada mogu biti sigurni i da je cijena koju vide na prvoj stranici konačna cijena.

Drago mi je da je Airbnb pokazao spremnost za suradnju s Europskom komisijom i nacionalnim tijelima za zaštitu potrošača kako bi poboljšao način rada svoje platforme. Očekujem da će druge platforme slijediti taj primjer.

Airbnb je ispunio sve zahtjeve Europske komisije i nacionalnih tijela za zaštitu potrošača predvođenih norveškim tijelom za zaštitu potrošača prilagodivši u potpunosti svoje prakse i uvjete korištenja pravilima EU-a o zaštiti potrošača.

Pojedinosti

Datum objave
11. srpnja 2019.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj