Skip to main content
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak2. veljače 2021.Predstavništvo u Hrvatskoj

Vladavina prava: Komisija otvorila savjetovanje za Izvješće o vladavini prava za 2021.

Europska komisija pokrenula je ciljano savjetovanje s dionicima kako bi od njih dobila informacije u vezi s vladavinom prava u državama članicama i Uniji, s ciljem pripreme drugog godišnjeg izvješća o vladavini prava.

Vladavina prava: Komisija otvorila savjetovanje za Izvješće o vladavini prava za 2021.

Cilj je savjetovanja prikupiti informacije o razvoju događaja na terenu i uvrstiti ih u procjenu Komisije. U prethodnom izdanju Izvješća o vladavini prava Komisija je uspješno provela prvo ciljano savjetovanje s dionicima kada je više od 200 dionika dostavilo pisane informacije.

Među dionicima su agencije EU-a, nacionalne i europske organizacije civilnog društva te strukovna udruženja. Izvješće o vladavini prava u središtu je novog sveobuhvatnog europskog mehanizma vladavine prava, preventivnog instrumenta čiji je cilj promicanje vladavine prava i sprečavanje nastanka ili pogoršavanja poteškoća.

Prvo izvješće o vladavini prava objavljeno je 30. rujna 2020. kao jedna od ključnih inicijativa programa rada Komisije za 2020. Savjetovanje je dostupno na internetu do 8. ožujka 2021.

Pojedinosti

Datum objave
2. veljače 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj