Skip to main content
Logotip Europske komisije
Predstavništvo u Hrvatskoj
Novinski članak2 veljača 2021Predstavništvo u Hrvatskoj

Vladavina prava: Komisija otvorila savjetovanje za Izvješće o vladavini prava za 2021.

Europska komisija pokrenula je ciljano savjetovanje s dionicima kako bi od njih dobila informacije u vezi s vladavinom prava u državama članicama i Uniji, s ciljem pripreme drugog godišnjeg izvješća o vladavini prava.

Vladavina prava: Komisija otvorila savjetovanje za Izvješće o vladavini prava za 2021.

Cilj je savjetovanja prikupiti informacije o razvoju događaja na terenu i uvrstiti ih u procjenu Komisije. U prethodnom izdanju Izvješća o vladavini prava Komisija je uspješno provela prvo ciljano savjetovanje s dionicima kada je više od 200 dionika dostavilo pisane informacije.

Među dionicima su agencije EU-a, nacionalne i europske organizacije civilnog društva te strukovna udruženja. Izvješće o vladavini prava u središtu je novog sveobuhvatnog europskog mehanizma vladavine prava, preventivnog instrumenta čiji je cilj promicanje vladavine prava i sprečavanje nastanka ili pogoršavanja poteškoća.

Prvo izvješće o vladavini prava objavljeno je 30. rujna 2020. kao jedna od ključnih inicijativa programa rada Komisije za 2020. Savjetovanje je dostupno na internetu do 8. ožujka 2021.

Pojedinosti

Datum objave
2 veljača 2021
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj