Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Najava7. srpnja 2023.Predstavništvo u Hrvatskoj

Visoki predstavnik EU-a Borrell i potpredsjednica Komisije Šuica na Dubrovnik Forumu

Josep Borrell Fontelles i Dubravka Šuica sudjeluju 7. i 8. srpnja 2023. u Dubrovniku u šesnaestom izdanju međunarodne konferencije „Dubrovnik Forum" u organiziaciji hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova.  

Dubrovnik Forum

Visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednik Europske komisije za koordinaciju vanjskog djelovanja Josep Borrell Fontelles te potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica sudjeluju 7. i 8. srpnja 2023. u Dubrovniku u šesnaestom izdanju međunarodne konferencije „Dubrovnik Forum koju  organizira hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. I ovogodišnji će Dubrovnik Forum okupiti brojne visoke međunarodne i domaće uzvanike te predstavnike institucija Europske unije, međunarodnih i nacionalnih institucija.

Visoki predstavnik Unije/potpredsjednik Komisije Borrell sudjelovat će na Dubrovnik Forumu u panelu na temu zajedničkog snalaženja u aktualnim globalnim izazovima, a potpredsjednica Komisije Šuica govorit će u panelu na temu kako stabilizirati globalnu politiku.

Ruska agresija na Ukrajinu promijenila je naime stubokom dinamiku funkcioniranja globalnog sustava, ugrozivši pritom principe demokracije, teritorijalnog integriteta, međunarodnog prava i globalne slobodne trgovine. U kontekstu ostalih izazova današnjice poput povećanog broja nasilnih regionalnih sukoba i klimatskih promjena, nužan je unificiran i razrađen odgovor zapadnih zemalja. Dubrovnik Forum stoga pruža platformu za razradu potencijalnih međunarodnih odgovora na ova i brojna druga aktualna geostrateška i gospodarska pitanja.

 

VIŠE INFORMACIJA

Visoki predstavnik EU-a/ potpredsjednik Komisije Josep Borrell y Fontelles

Potpredsjednica Komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica

O Dubrovnik Forumu Ministarstva vanjskih i europskih poslova

 

Pojedinosti

Datum objave
7. srpnja 2023.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj