Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak16. kolovoza 2021.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Unija ravnopravnosti: Povjerenica Dalli pridružit će se Svjetskoj povorci ponosa 2021. u proslavi raznolikosti

Povjerenica EU-a za ravnopravnost Helena Dalli sutra će sudjelovati na događanjima organiziranima povodom Svjetske povorke ponosa 2021. s ciljem promicanja jednakosti i raznolikosti.

Unija ravnopravnosti: Povjerenica Dalli pridružit će se Svjetskoj povorci ponosa 2021. u proslavi raznolikosti

Povjerenica Dalli izjavila je: Vrlo sam zahvalna što ću sudjelovati u prvoj Svjetskoj povorci ponosa od početka pandemije. Povorka ponosa vrlo je raznovrstan događaj koji utjelovljuje raznolikost i podsjeća nas da se ravnopravnost uvijek mora odlučno braniti.

Povjerenica Dalli prvo će se sastati s Märtom Stenevi, švedskom ministricom za ravnopravnost spolova, kako bi raspravljale o pitanjima kao što su transparentnost plaća i ravnopravnost LGBTIQ osoba. Zatim će se sastati s Michaelom O'Flahertyjem, direktorom Agencije za temeljna prava, koji će je obavijestiti o radu Agencije na podupiranju strategija Komisije o jednakosti i drugim strategijama koje se bave diskriminacijom Roma, osoba s invaliditetom i LGBTIQ osoba.

Povjerenica Dalli popodne će na konferenciji o ljudskim pravima sudjelovati u raspravi o ulozi EU-a u promicanju uključivanja LGBTIQ osoba u društva u Europi i svijetu. Dan će završiti sastankom s potpredsjednikom belgijske vlade Petrom De Sutterom kako bi se raspravljalo o pitanjima LGBTIQ osoba, uključujući transrodna prava.

Više informacija o mjerama EU-a za promicanje raznolikosti i borbu protiv diskriminacije dostupno je ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
16. kolovoza 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj