Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak23. svibnja 2017.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Suradnja poslodavaca i Komisije na integraciji migranata

Cijena neintegracije dugoročno je puno veća od cijene učinkovitih integracijskh politika. Sve osobe koje zakonito borave u EU-u trebale bi imati priliku za puno sudjelovanje u našem gospodarskom, kulturnom i društvenom životu. Međutim, moramo voditi...

Europski dijalog o vještinama i migracijama

Povjerenik za migracije, unutarnje poslove i građanstvo Dimitris Avramopoulos i povjerenica za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage Marianne Thyssen danas su održali uvodne govore prilikom pokretanja inicijative Poslodavci zajednički za integraciju u okviru drugog europskog dijaloga o vještinama i migracijama, koji se održava na marginama Europskog poslovnog samita.

Povjerenik Avramopoulos izjavio je: Današnjom inicijativom želimo proširiti i poboljšati brojne dobre primjere integracije migranata u europska tržišta rada. Privatni je sektor u Europi već jako angažiran i predan ulaganju u integraciju imigranata. Želimo nastaviti tim putem i razgranati tu praksu širom Europe.

Povjerenica Thyssen kazala je: Cijena neintegracije dugoročno je puno veća od cijene učinkovitih integracijskh politika. Sve osobe koje zakonito borave u EU-u trebale bi imati priliku za puno sudjelovanje u našem gospodarskom, kulturnom i društvenom životu. Međutim, moramo voditi računa o posebnim izazovima s kojima se suočavaju izbjeglice i migranti koji dolaze iz zemalja izvan EU-a.

Pojedinosti

Datum objave
23. svibnja 2017.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj