Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak7. rujna 2015.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Stanje u Uniji #SOTEU

NAJAVA: Predsjednik Komisije Jean-Claude Juncker održat će u srijedu, 9. rujna 2015. u 9 sati svoj prvi govor o stanju u Uniji pred Europskim parlamentom.

jean-claude-juncker.jpg

Predsjednik Juncker usredotočit će se na velike izazove s kojima je suočena Europa, među kojima je svakako i aktualna izbjeglička kriza. Bit će to i prilika da predsjednik Juncker iznese svoju političku viziju budućnosti EU-a te glavne elemente koji će odrediti pripremu Plana rada Komisije za 2016. i naredne godine.

Nakon predsjednikova govora uslijedit će plenarna rasprava.

Godišnji govor o stanju u Uniji uveden je Lisabonskim ugovorom 2009., a predstavlja priliku za predsjednika Komisije da iznese svoja gledišta o tome kako učinkovito europsko djelovanje može pridonijeti rješavanju zajedničkih izazova. Govor ujedno služi i kao pokretač konzultacija s Parlamentom i Vijećem o programu rada Komisije te je važan element u strukturiranom dijalogu između Europske komisije i Europskog parlamenta.

Sve novosti o govoru o stanju u Uniji objavljivat će se na namjenskoj web-stranici. Građani se mogu uključiti u raspravu na društvenim mrežama uz korištenje oznake #SOTEU.

Ako se želite uključiti, pravo je vrijeme za to: https://www.facebook.com/events/1058479634175

Pratite uživo na hrvatskom jeziku:
Pojedinosti

Datum objave
7. rujna 2015.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj