Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak18. rujna 2017.Predstavništvo u Hrvatskoj

SOTEU - Pametna, inovativna i održiva industrija

Komisija je danas predstavila obnovljenu strategiju industrijske politike EU-a kojoj je cilj vrhunska industrija u području inovacija, digitalizacije i dekarbonizacije. Industrija je od samog početka mandata u središtu političkih prioriteta...

katainen-industry.png

Komisija sada objedinjuje sve horizontalne inicijative i inicijative specifične za pojedine sektore kojima se podupire industrija kako bi ih oblikovala u sveobuhvatnu strategiju.

U strategiji se najavljuju nove inicijative u području kružnog gospodarstva, mobilnosti, intelektualnog vlasništva, javne nabave, vještina i održivih financija, kojima se dopunjuju prijedlozi o trgovini, provjeri ulaganja, kibernetičkoj sigurnosti i zaštiti podataka koje je predsjednik Juncker najavio u svom govoru o stanju Unije 13. rujna.

U njoj se ujedno objašnjavaju predstojeće zadaće svih uključenih aktera te uspostavljaju forumi – godišnji Dan industrije, prvi put održan u veljači 2017., i okrugli stol o industriji na visokoj razini – kojima će se osobito industriji i civilnom društvu u budućnosti omogućiti usmjeravanje djelovanja u okviru industrijske politike.

Pojedinosti

Datum objave
18. rujna 2017.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj