Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak23. travnja 2018.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Smatraju li Europljani život u EU-u pravednim?

Posebno izdanje Eurobarometra: smatraju li Europljani život u EU-u pravednim?Nova, danas objavljena anketa pokazuje kako većina Europljana smatra da je život u EU-u općenito pravedan, no izražava zabrinutost u pogledu rada pravosuđa, političkih...

shutterstock-123421609.jpg

Tibor Navracsics, povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport nadležan za Zajednički istraživački centar, koji je proveo istraživanje Eurobarometra, izjavio je: „Pravednost je ključni element u izgradnji otpornije i povezanije Europe. Naše inicijative u tom području moraju se temeljiti na pouzdanim dokazima, ali istodobno se moraju uzimati u obzir vrijednosti i predodžbe Europljana. Ponosim se time što se zahvaljujući radu Zajedničkog istraživačkog centra povećava znanje o oba aspekta, što znatno pridonosi našim nastojanjima u izgradnji bolje Europe za budućnost.

Pitanje pravednosti u EU-u temelj je političkih prioriteta predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera. Kako bi se nastojanja u tom pogledu potkrijepila znanstvenim dokazima, Zajednički istraživački centar (JRC), znanstvena služba i centar znanja Europske komisije, prošle je godine izradio prvo izvješće o pravednosti.

Rezultati danas objavljenog posebnog istraživanja Eurobarometra pridonijet će rješavanju širih pitanja percipirane nepravednosti u zapošljavanju, obrazovanju, zdravlju te društvu u cjelini.

Pojedinosti

Datum objave
23. travnja 2018.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj