Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak8. rujna 2015.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Šezdeset milijuna eura iz fondova EU-a za jačanje suradnje Hrvatske i Mađarske

Komisija je 7. rujna donijela program prekogranične suradnje između Hrvatske i Mađarske za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

shutterstock-130099715_3.jpg

Program raspolaže proračunom od ukupno 73,9 milijuna eura, od čega je 60,8 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a cilj mu je ojačati gospodarske veze između dviju zemalja, podržati lokalna mala i srednje velika poduzeća te zaštititi okoliš u regiji.

Corina Creţu, povjerenica za regionalnu politiku, izjavila je: „Ovaj će program donijeti izravnu koristi ljudima koji žive u pograničnim područjima Hrvatske i Mađarske. Iz naših prekograničnih programa konkretno je vidljiva dodana vrijednost EU-a jer oni povezuju lokalne zajednice i olakšavaju im pronalaženje zajedničkih rješenja za probleme koji ih muče. Zahvaljujući tom prekograničnom programu, pojačana suradnja donijet će brojne prilike i hrvatskim i mađarskim građanima, osobito u smislu otvaranja radnih mjesta, gospodarskog rasta i veće kvalitete života.“

Riječ je o programu iz portfelja Interreg. Peto programsko razdoblje programa Interreg za razdoblje od 2014. do 2020. raspolaže proračunom od 10,1 milijarde eura, a ta su sredstva uložena u okviru više od stotinu programa suradnje.

Opisi programa za razdoblje od 2014. do 2020. dostupni su na web-mjestu povjerenice Crețui na web-mjestu Inforegio.

Pojedinosti

Datum objave
8. rujna 2015.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj