Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak30. studenoga 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Sestre Boudoir predstavljaju Hrvatsku na Europskom tjednu vještina u Bruxellesu

Sestre Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić, poznatije kao hrvatski dizajnerski dvojac Boudoir, sudjelovat će sljedeći tjedan u Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju Europske komisije.

Otkrij svoje talente - Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju 2016. - "Otkrij svoj talent!" organizira se da bi se prikazale pozitivne strane strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te istaknuli primjeri izvrsnosti i kvalitete.

Pokrenut je na inicijativu Europske komisije u suradnji s Europskim centrom za razvoj strukovnog obrazovanja (CEDEFOP) i Europskom zakladom za stručnu izobrazbu (European Training Foundation) kako bi se strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učinilo privlačnijim kroz razna događanja koja će se održavati u cijeloj Europi, na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini.

Uz pomoć više od 300 registriranih događanja, koji će se od 5. do 9. prosinca održavati diljem Europe, promovirat ćemo strukovno obrazovanje kao prvi izbor u obrazovanju te široj publici (roditeljima, učenicima, tvrtkama i zainteresiranoj javnosti) predstaviti pozitivna iskustva i mogućnosti u sklopu istog. Svečanom dodjelom nagrada u Bruxellesu 9. prosinca završava Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

Više o Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju pročitajte na web stranicama Glavne uprave za Zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenostOdabirom hrvatskih veleposlanica - Sestre Boudoir - Hrvatska postaje dio mreže s područja Europe, uključujući zemlje poput Nizozemske, Njemačke, Italije, Grčke i zemalja Skandinavije. Sestre Boudoir, zajedno će uz ostale veleposlanike struke - Gun-Britt Coiffure, Enzo Miccio, Sebastian Dan, Clara Bossols i David Skokes - nazočiti završnoj svečanosti Tjedna kako bi kroz vlastite primjere promovirali potencijal i dobrobiti investiranja u talente kroz različita strukovna obrazovanja među poslodavcima i poduzećima.


skills_leaflet._.pdf English (144.06 KB - PDF)

Download

na hrvatskom jeziku

Pojedinosti

Datum objave
30. studenoga 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj