Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak30. studenoga 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Prva godina Komisije Ursule von der Leyen

Komisija Ursule von der Leyen sutra obilježava godinu dana od stupanja na dužnost 1. prosinca 2019. Na temelju mandata Europskog vijeća i Europskog parlamenta iznijeli smo niz ambicioznih ciljeva za budućnost Europe: klimatska neutralnost do 2050...

Prva godina Komisije Ursule von der Leyen

Pogođeni smo pandemijom koronavirusa koja zahtijeva istinski europski odgovor. Komisija je radila na organiziranju usklađenog i koordiniranog europskog odgovora na krizu, a zatim je brzo djelovala i pokrenula oporavak našeg gospodarstva pri čemu je NextGenerationEU bio u središtu najvećeg dugoročnog proračuna EU-a. Predložili smo i novi početak u području migracija, izgradnju povjerenja i postizanje nove ravnoteže između odgovornosti i solidarnosti.

Komisija se prilagodila nepredviđenim i dramatičnim okolnostima te je radila na što bržem izlasku Europe iz krize. Usporedne zelena i digitalna tranzicija sada su još više u središtu našeg programa, uz nova sredstva za ubrzanje te preobrazbe. Na međunarodnoj sceni Europa je predvodila globalni odgovor na koronavirus te su institucije EU-a od 1. prosinca 2019. postigle su dogovor o 94 prijedloga.

Ne popravljamo samo štetu nanesenu našem gospodarstvu, mijenjamo ga za sljedeće generacije.

Više o postignućima Komisije možete pročitati ovdje, kao i pogledati vremenski okvir naših mjera.

Pojedinosti

Datum objave
30. studenoga 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj