Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak22. ožujka 2019.Predstavništvo u Hrvatskoj

Proračun EU-a za razdoblje 2021. – 2027.: Komisija pozdravlja privremeni dogovor o programu InvestEU

Europska komisija pozdravlja privremeni dogovor o programu InvestEU za poticanje privatnih i javnih ulaganja u Europi u sljedećem dugoročnom proračunu EU-a za razdoblje 2021. – 2027.

EIF i HBOR pokreću novi program vlasničkih ulaganja u Hrvatskoj za MSP-ove i poduzeća srednje tržišne kapitalizacije

Taj privremeni dogovor između Europskog parlamenta, država članica i Komisije ključan je korak prema uspostavi programa InvestEU kojim će se na jednom mjestu objediniti Europski fond za strateška ulaganja i 13 drugih financijskih instrumenata EU-a kojima se trenutačno podupiru ulaganja u EU-u te olakšati pristup financiranju.

Predsjednik Jean-Claude Juncker izjavio je: Europa je u puno boljem stanju nego prije nekoliko godina. Zahvaljujući Planu ulaganja za Europu koji smo pokrenuli krajem 2014. došlo je do oporavka ulaganja. No možemo i moramo učiniti još više za poticanje rasta i otvaranja radnih mjesta. Tu nastupa program InvestEU. Na temelju dosad ostvarenog uspjeha moći ćemo javnim financiranjem poduprijeti strateški važne projekte u cijelom EU-u. Današnji sporazum nije mogao doći u bolje vrijeme i znači da će sredstva EU-a uskoro moći početi ostvarivati rezultate na terenu.

Pojedinosti

Datum objave
22. ožujka 2019.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj