Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak22. ožujka 2019.Predstavništvo u Hrvatskoj

Proračun EU-a: Sporazum o financiranju daje vjetar u leđa poreznoj suradnji među državama članicama EU-a

Komisija pozdravlja današnji privremeni sporazum o financiranju EU-ova programa „Fiscalis” za suradnju u području oporezivanja tijekom sljedećeg proračunskog razdoblja EU-a od 2021. do 2027.

Jedinstveno tržište

Na temelju tog sporazuma programom Fiscalis može se nastaviti podupirati i osiguravati uska suradnja država članica u području oporezivanja. Time se pomaže uspostaviti pravednije i učinkovitije porezne sustave i smanjiti administrativno opterećenje za građane i poduzeća na jedinstvenom tržištu EU-a.

Povjerenik za ekonomske i financijske poslove, oporezivanje i carinu Pierre Moscovici izjavio je: Današnji sporazum omogućit će programu Fiscalis da nastavi podupirati suradnju država članica u pronalasku inovativnih rješenja za probleme s kojima se suočavaju naše porezne uprave. Taj rad i nove tehnologije zajedno mogu znatno doprinijeti našoj borbi protiv izbjegavanja plaćanja poreza i utaje poreza te tako zaštititi naše jedinstveno tržište. Proračun programa Fiscalis možda nije velik, ali njegova dodana vrijednost jest.

Pojedinosti

Datum objave
22. ožujka 2019.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj