Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak23. prosinca 2015.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Program Europa za građane za 2015.

Projektima iz Hrvatske 4 milijuna kuna kroz program Europa za građane.

europe-for-citizens.jpg

U 2015. godini osam je korisnika iz Hrvatske, u velikoj konkurenciji prijavitelja iz 32 zemlje sudionice, bilo uspješno na natječajima programa Europa za građane ostvarivši financijsku podršku vrijednu gotovo 4 milijuna kuna.
Provoditelji projekata su tri udruge (Festival židovskog filma Zagreb, Documenta – centar za suočavanje s prošlošću, Europski dom – Slavonski Brod), četiri općine (Vidovec, Beretinec, Cestica i Podgora) i grad Vodnjan.

U odnosu na ukupno povučena sredstva od strane korisnika iz Hrvatske tijekom prošle godine, ovo je značajno povećanje od 37%.

Ako se u obzir uzme da je 53 organizacija, gradova i općina iz Hrvatske uključeno u svojstvu partnera na projektima ukupne vrijednosti 24.810.450,00kn vrijednost projekata koji se u konačnici provode u Hrvatskoj je značajno veći.

Program Europa za građane u Hrvatskoj je dostupan od 2008. godine, a od tada je provedeno ukupno 84 projekata neprofitnih organizacija i jedinica lokalne i područne samouprave.

Svrha Programa Europa za građane jest poticati razvoj aktivnog europskog građanstva davanjem financijskih potpora organizacijama koje rade na osnaživanju osjećaja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji kroz umrežavanje i razmjenu znanja, iskustava, tradicija i vizija napretka. Ured Vlade RH za udruge imenovan je koordinatorom provedbe programa u Hrvatskoj i djeluje u svojstvu Kontakt točke za program Europa za građane.

Popis projekata iz Hrvatske financiranih iz programa Europa za građane 2015.

EACEA


Izvor: udruge.gov.hr

Pojedinosti

Datum objave
23. prosinca 2015.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj