Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak8. rujna 2021.Predstavništvo u Hrvatskoj

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj u suradnji s Liderom organizira konferenciju Hrvatska na putu za euro

Euro je zajednička valuta Unije nastao s ciljem uspješnijeg iskorištavanja svih prednosti jedinstvenog tržišta Europske unije, uz slobodno kretanje ljudi, robe, usluga i kapitala. Europodručje podrazumijeva manju izloženost valutnom riziku i...

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj u suradnji s Liderom organizira konferenciju Hrvatska na putu za euro

Hrvatska je u srpnju 2020. godine ušla u Europski tečajni mehanizam II (ERM II) i obvezala se na provedbu dodatnih reformskih mjera u tu svrhu.

Što očekuje tvrtke i građane uvođenjem eura u hrvatsku svakodnevicu, koje su pogodnosti a koje su strukturne reforme i tehničke te operativne pripreme koje Hrvatska treba provesti, neka su od pitanja na koja će sugovornici konferencije odgovoriti.

Izvršni potpredsjednik Europske komisije zadužen gospodarstvo u interesu građana Valdis Dombrovskis, zajedno s drugim predstavnicima Europske komisije i predstavnicima Vlade Republike Hrvatske, Hrvatske narodne banke, poslovnog sektora i drugi stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva osvrnut će se na očekivanja za poslovnu zajednicu i građane.

Program konferencije nalazi se na sljedećoj poveznici: https://lider.events/hrvatska-na-putu-za-euro/program/ a prijave za online praćenje konferencije su i dalje otvorene i dostupne na linku https://lider.events/hrvatska-na-putu-za-euro/prijava/

Pojedinosti

Datum objave
8. rujna 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj