Glavni sadržaj
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak23. listopada 2020.Predstavništvo u Hrvatskoj

Predsjednica von der Leyen na Zelenom tjednu EU-a 2020.: na putu do Kunminga

Jučer poslijepodne predsjednica von der Leyen održala je govor na završnoj sjednici Zelenog tjedna EU-a 2020.Bioraznolikost je temelj [naše] budućnosti i budućnosti našeg planeta. Ne postoji mogućnost odabira između prirode i gospodarstva. Ono što...

Predsjednica von der Leyen na Zelenom tjednu EU-a 2020.: na putu do Kunminga

Potreba za djelovanjem nikad nije bila jasnija. To me potiče kao predsjednicu Europske komisije. U svojem je govoru predsjednica von der Leyen pozvala sve prisutne da udruže snage u borbi protiv gubitka biološke raznolikosti i da Europu učine svjetskim predvodnikom u tom području. Danas pozivamo sve da se pridruže našem djelovanju kako bismo zaustavili gubitak biološke raznolikosti. Dolazite iz svih dijelova Europe, iz javnog i privatnog sektora, malih sela i velikih gradova, novoosnovanih poduzeća, MSP-ova i multinacionalnih poduzeća. A sve je više saveznika u svijetu.

Razvojne i humanitarne organizacije, poduzeća i gradovi, organizacije mladih i vjerske organizacije kao i sve zemlje i regije diljem svijeta koje žele riješiti problem gubitka biološke raznolikosti. Udružimo se. Pozivamo na postizanje dogovora o novom globalnom okviru za biološku raznolikost u Kunmingu sljedeće godine. Globalna pravila koja su jasna i mjerljiva omogućuju nam da se međusobno pozovemo na odgovornost. Djelujmo, svi mi, bez odgode. Možete računati na moju predanost. Cijeli govor dostupan je ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
23. listopada 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj