Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Priopćenje27. veljače 2024.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

POZIV MEDIJIMA: Konferencija „Terminologija u institucijama EU-a i suradnja s nacionalnim stručnjacima“

Stručna konferencija pod nazivom „Terminologija u institucijama Europske unije i suradnja s nacionalnim stručnjacima“ u Kući Europe u Zagrebu u četvrtak 29. veljače 2024. u 10.00 sati.  

Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj u četvrtak 29. veljače 2024. u Kući Europe u Zagrebu, Augusta Cesarca 4-6, s početkom u 10.00 sati organizira stručnu konferenciju pod nazivom „Terminologija u institucijama Europske unije i suradnja s nacionalnim stručnjacima“.

Konferenciju će pozdravnim govorom u ime Europske komisije otvoriti voditeljica Predstavništva u Hrvatskoj (v.d.) Andrea Čović Vidović, a tijekom konferencije stručnjaci iz hrvatskih i europskih institucija raspravljat će se o prevođenju i terminološkom radu u institucijama EU-a, primarno u Europskoj komisiji, Vijeću Europske unije i Europskom parlamentu. Na panelima će biti riječi i o višejezičnosti i pravnoj terminologiji na Sudu EU-a, ali i o suradnji Europske središnje banke s Hrvatskom narodnom bankom u pripremi pravnih akata i prevođenju.

Na konferenciji sudjeluju stručnjaci za prevođenje iz Glavne uprave za pismeno prevođenje Europske komisije, stručnjaci iz Europskog parlamenta, Vijeća Europske unije i Suda Europske unije, predstavnici Europske središnje banke, kao i Hrvatske narodne banke te brojnih drugih relevantnih nacionalnih institucija.

Cjeloviti program konferencije  možete pronaći na poveznici. Ljubazno molimo da svoj dolazak potvrdite najkasnije do 9 sati u četvrtak 29. veljače 2024., na e-mail adresu comm-rep-zag-mediaatec [dot] europa [dot] eu (comm-rep-zag-media[at]ec[dot]europa[dot]eu).

 

Više informacija:


O Glavnoj upravi za prevođenje Europske komisije

O prevođenju u europskim institucijama

E-translation - sustav za strojno prevođenje Europske komisije

 

Pojedinosti

Datum objave
27. veljače 2024.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj