Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak28. ožujka 2017.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Povjerenica Cecilia Malmström boravila je u posjetu Hrvatskoj

PovjerenicaMalmström u posjetu Hrvatskoj radi sudjelovanja u raspravi o EU-ovu naprednom programu trgovinske politike te u Dijalogu s građanima.

Cecilia Malmström

Povjerenica za trgovinu Cecilia Malmström stigla je u dvodnevni posjet Zagrebu, gdje će danas na Sveučilištu u Zagrebu sudjelovati u Dijalogu s građanima.

Tema dijaloga bit će program EU-a o naprednoj, poštenoj i transparentnoj trgovinskoj politici utemeljenoj na vrijednostima, kako je utvrđeno u EU-ovoj trgovinskoj i ulagačkoj strategiji „Trgovina za sve”. U okviru događanja studenti će s povjerenicom moći raspraviti o prilikama i izazovima u okviru sadašnje ambiciozne trgovinske politike EU-a i tekućih pregovora u koje je uključen EU, npr. s Japanom i nekim zemljama Latinske Amerike.

Usto, povjerenica Malmström sastala se s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, premijerom Andrejem Plenkovićem, zamjenicom premijera i ministricom gospodarstva Martinom Dalić te zamjenikom premijera i ministrom vanjskih i europskih poslova Davorom Ivom Stierom.

Tijekom posjeta povjerenica je prisustvovala i sastanku predstavnika parlamentarnih odbora za europske poslove, gospodarstvo, poljoprivredu i regionalni razvoj i fondove EU-a.

Pojedinosti

Datum objave
28. ožujka 2017.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj