Glavni sadržaj
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak4. srpnja 2019.Predstavništvo u Hrvatskoj

Portfelji povjerenika Ansipa i Creţu privremeno dodijeljeni potpredsjedniku Šefčoviču i povjereniku Hahnu

Nakon ostavke Andrusa Ansipa i Corine Creţu radi preuzimanja dužnosti zastupnikâ u Europskom parlamentu predsjednik Juncker odlučio je njihove portfelje privremeno dodijeliti potpredsjedniku Šefčoviču odnosno povjereniku Hahnu. Andrus Ansip dosad je...

eu_flag_0.jpg

S obzirom na svoje iskustvo potpredsjednika zaduženog za energetsku uniju i voditelja projektnih timova, potpredsjednik Šefčovič ima potrebna stručna znanja i mrežu kontakata koji ga čine idealnom osobom za osiguravanje kontinuiteta u portfelju digitalnog jedinstvenog tržišta u ovom prijelaznom razdoblju. Povjerenik Hahn, zadužen za europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju, u svom je prethodnom mandatu u Europskoj komisiji bio zadužen za regionalnu politiku te stoga ima potrebno znanje i kontakte za privremeno upravljanje portfeljem regionalne politike.

Sve navedeno u skladu je s člankom 17. stavkom 6. Ugovora o Europskoj uniji i stavkom 248. Ugovora o funkcioniranju Europske unije, prema kojima predsjednik odlučuje o ustrojstvu Europske komisije. Predsjednik Juncker jutros je o navedenoj privremenoj organizaciji posla obavijestio Europski parlament i premijera Anttija Rinnea, čija zemlja trenutno predsjedava Europskim vijećem, te potpredsjednika Šefčoviča i povjerenika Hahna.

Pojedinosti

Datum objave
4. srpnja 2019.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj