Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak13. lipnja 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Podrška EU-a obrazovanju u kriznim situacijama

Što Tom Hiddleston (britanski glumac), Donncha O'Callaghan (irski igrač ragbija), Boštjan Nachbar (slovenski košarkaš), Samantha Cristofferetti (talijanska astronautkinja) te Mark Ruffalo i Robert Downey Junior (američki glumci) imaju zajedničko?

20160613_emergency-lessons.jpg

Kampanja #EmergencyLessons: EU i UNICEF ističu važnost obrazovanja djece u kriznim situacijama

Kampanja #EmergencyLessons danas ulazi u drugu fazu predstavljanjem novog videozapisa kojim se pokazuje što školovanje znači za djecu pogođenu kriznim situacijama – zaštitu i stabilnost koju donosi rutina pohađanja nastave, prijateljstva, nadu za budućnost, nastavnike koji djeci pružaju podršku u traumatičnim iskustvima.

Upravo to vrijedi za Malak i Raparine, koje su postale izbjeglice zbog rata u Iraku i Siriji, a čiji videozapis danas predstavljamo. Te su djevojčice nastavile školovanje zahvaljujući podršci EU-a i UNICEF-a, a u videozapisu govore o tome kako im je škola pomogla nositi se s tim teškim razdobljem.

U videozapisima se gledatelji pozivaju da se uključe u kampanju objavom vlastitih fotografija iz školskih dana(u svibnju) te označivanjem svojih najboljih prijatelja na društvenim medijima oznakom #EmergencyLessons (u lipnju).

Kampanja traje do kraja godine, a svakog će se mjeseca objavljivati novi videozapis s pozivom na novi oblik sudjelovanja.

U kampanju su se već uključile brojne poznate osobe, npr. Tom Hiddleston (britanski glumac), Donncha O'Callaghan (irski igrač ragbija), Boštjan Nachbar (slovenski košarkaš), Samantha Cristofferetti (talijanska astronautkinja) te Mark Ruffalo i Robert Downey Junior (američki glumci).

„Drago mi je što se kampanja #EmergencyLessons pretvara u vrlo uspješno sredstvo jačanja svijesti o važnosti obrazovanja u kriznim situacijama.

Tijekom prvog mjeseca provođenja kampanju je samo na Twitteru vidjelo više od 50 milijuna ljudi“, izjavio je Christos Stylianides, povjerenik EU-a za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama.

EU će tijekom 2016. osigurati 52 milijuna eura namijenjenih obrazovnim projektima za djecu u kriznim situacijama, čime će podršku dobiti više od 2,3 milijuna djece u 42 zemlje diljem svijeta. Saznajte više o podršci EU-a obrazovanju u kriznim situacijama.Web-mjesto: http://www.emergencylessons.euPojedinosti

Datum objave
13. lipnja 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj