Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak16. prosinca 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Plan za gradove: novi poziv za projekte u vrijednosti od 50 milijuna EUR za pomoć gradovima u suočavanju s izazovima

Komisija danas objavljuje drugi poziv za projekte u vrijednosti od 50 milijuna EUR u okviru inicijative Inovativne mjere za gradove. Gradovi mogu izravno podnositi prijave za dobivanje financijskih sredstava EU-a za inovativne urbane projekte.

Europski tjedan mobilnosti 2016. - Hrvatska

U Beču je uspostavljena jedinstvena kontaktna točka za javne usluge kako bi se migrantima pomoglo u procesu integracije u grad. U Madridu su u četvrtima s visokom stopom nezaposlenosti uspostavljena četiri čvorišta za otvaranje radnih mjesta u sektorima energetike, mobilnost, recikliranja i prehrambenom sektoru uz istodobno promicanje ekonomije solidarnosti.

Ta su dva projekta među osamnaest nagrađenih projekata (EN) u okviru prvog poziva Inovativne mjere za gradove objavljenog prošle godine. Komisija danas objavljuje drugi poziv za dodjelu sredstava najinovativnijim projektima koje predlažu sami gradovi.

U okviru novog poziva, za koji je predviđen proračun u iznosu od 50 milijuna EUR iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) (EN), nagradit će se najinovativniji projekti u tri kategorije, na temelju prioriteta EU-ova plana za gradove (EN): integracije migranata, gradske mobilnosti i kružnog gospodarstva. Poziv je otvoren od danas do sredine travnja 2017.

Pojedinosti

Datum objave
16. prosinca 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj