Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak26. listopada 2021.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Pet najboljih europskih projekata u području čiste energije osvojili nagrade EU-a za održivu energiju

Povjerenica za energetiku Kadri Simson jučer je objavila dobitnike nagrada EU-a za održivu energiju te otvorila prvi dan Europskog tjedna održive energije (EUSEW). Tijekom svečanosti pet najboljih europskih projekata u području čiste energije dobilo...

Pet najboljih europskih projekata u području čiste energije osvojili nagrade EU-a za održivu energiju

Povodom svečanosti dodjele nagrada povjerenica Simson izjavila je: Projekti i pojedinci koji su danas nagrađeni nisu samo predvodnici u preobrazbi europskog energetskog okruženja, već su i uzori. Njihov rad dokaz je važnosti uključivanja građana u ostvarivanje europskog zelenog plana. Naporno radimo na razvoju instrumenata politike kojima se usmjeravaju i podupiru mjere i istinski je inspirativno vidjeti tu viziju na djelu. Zajedničkim snagama, Europu približavamo našim klimatskim ciljevima.

16. izdanje EUSEW-a održava se na internetu od 25. do 29. listopada pod nazivom „Prema 2030.: Preoblikovanje europskog energetskog sustava“. Izjave povjerenika s uvodnog zasjedanja EUSEW-a i svečanosti dodjele nagrada možete pronaći na internetu, a više informacija o nagradama dostupno je ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
26. listopada 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj