Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak24. travnja 2017.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Otvorene prijave za #BeActive nagrade 2017.

#BeActive nagradno natjecanje središnji je dio Europskog tjedna sporta a osmišljeno je kako bi se pružila podrška projektima i pojedincima posvećenim promicanju sportskih i tjelesnih aktivnosti diljem Europe. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije. ...

sport.jpg

1. #BeActive za obrazovanje - nagrađuju se obrazovne ustanove (vrtići ili škole) koje mogu dokazati kako su promicale aktivnosti, pored satova sportske i tjelesne kulture u okviru standardnog nastavnog plana, s ciljem poticanja mladih osoba na bavljenje tjelesnim aktivnostima.

2. #BEActive poslodavac - nagrađuju se poslodavci iz različitih radnih okruženja koji mogu dokazati kako su i na koji način promicali nakanu Europskog tjedna sporta poticanjem zaposlenika na bavljenje tjelesnim aktivnostima (bilo da su utemeljili tim za promicanje bavljenjem fizičkim aktivnostima, osigurali tuševe za zaposlenike koji na posao dolaze biciklom ili redovito trče, potiču šetnje u vrijeme ručka ili slične kreativne inicijative).

3. #BeActive pojedinac - nagrađuje se pojedinac koji je neprekidno radio na promicanju sudjelovanja u sportu i/ili tjelesnim aktivnostima u lokalnoj zajednici te društvu u cjelini. Takva osoba će moći ispričati kako je druge informirala, inspirirala i omogućila pristup tjelesnim aktivnostima i sportu – tijekom sezone, godine ili dulje.

Prijave u sve 3 kategorije podnose se Europskoj komisiji posredstvom Nacionalnih tijela za koordinaciju ili partnerima najkasnije do 31. srpnja 2017.Kontekst:

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. 2017. održat će se po treći put.

Pojedinosti

Datum objave
24. travnja 2017.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj