Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak5. travnja 2018.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Obzor 2020. - novosti

Obzor 2020. MSP-ovima daje više od 12 milijuna eura radi bržeg stavljanja inovacija na tržište. Među 257 poduzeća odabran i projekt iz Splita.

20160726_obzor2020.png

Obzor 2020., program EU-a za istraživanja i inovacije, podržat će 257 malih i srednje velikih poduzeća (MSP) iz 31 zemlje sredstvima u iznosu od 12,65 milijuna eura u okviru instrumenta za MSP-ove.

Svaki MSP dobit će 50 000 eura za pripremu planova za procjenu izvedivosti, tzv. prvu fazu instrumenta za MSP-ove. Poduzeća će dobiti i usluge savjetovanja i ubrzanja poslovanja. Primjeri odabranih projekata su solarne ulične svjetiljke, alat za dijagnozu apneje u snu, inovativna tehnologija za mobilno plaćanje i stroj za omatanje kojim se podupire održiva ambalaža.

Većina odabranih MSP-ova aktivna je u području zdravlja, inženjeringa i informacijsko-komunikacijske tehnologije.

U okviru instrumenta za MSP-ove, koji je dio pilot-projekta Europskog vijeća za inovacije, poduzeća se mogu prijaviti za dvije zasebne, međusobno nepovezane faze ovisno o stupnju razrađenosti predložene inovacije.

U prvoj fazi svaki projekt dobiva 50 000 eura za provedbu studije izvedivosti, a ako bude odabran, u drugoj fazi svaki projekt može dobiti do 2,5 milijuna eura za financiranje inovacijskih aktivnosti.

Sljedeći rok za prijavu za prvu fazu je u svibnju 2018.

Dodatne informacije, uključujući popis korisnika, dostupne su ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
5. travnja 2018.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj