Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak30. ožujka 2022.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Novi europski Bauhaus: potpora gradovima i građanima u lokalnim inicijativama

Komisija je danas najavila tri nova poziva na podnošenje projekata kako bi novi europski Bauhaus postao stvarnost.

Novi europski Bauhaus: potpora gradovima i građanima u lokalnim inicijativama

Komisija je danas najavila tri nova poziva na podnošenje projekata kako bi novi europski Bauhaus postao stvarnost. Namijenjeni su pružanju pomoći građanima, gradovima i selima u detaljnoj integraciji projekta novog europskog Bauhausa u svojim zajednicama.

Prvi i drugi poziv, koje je pokrenuo Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT), usmjereni su na aktivnosti uključivanja građana i zajedničko stvaranje javnih prostora s građanima. Projekti odabrani u okviru prvog poziva pomoći će građanima da usvoje održivije navike i razviju nove proizvode, usluge ili rješenja.

Također će pomoći članovima zajednice da postanu pokretači promjena. Projekti iz drugog poziva pozvat će lokalne aktere da u svojim idejama inspiriraju i promišljaju javne prostore u gradovima te urbanim i ruralnim područjima stvaranjem novih rješenja za budućnost.

Trećim i posljednjim pozivom pruža se tehnička pomoć malim i srednjim općinama koje nemaju kapacitete ni stručno znanje za prevođenje projektnih ideja povezanih s novim europskim Bauhausom.

Komisija će 7. travnja pokrenuti laboratorij za novi europski Bauhaus kao prostor za promišljanje i djelovanje u pogledu postupaka zajedničkog stvaranja i testiranja alata, rješenja i preporuka politika, kako je najavljeno u rujnu 2021.

Više informacija o pozivima potražite u našem priopćenju za medije.

Pojedinosti

Datum objave
30. ožujka 2022.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj