Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak2. listopada 2023.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Novi europski Bauhaus : otvorene prijave za dodjelu nagrada novog europskog Bauhausa za 2024.

Nagrade za 2024. dodijelit će se 20 dobitnika nagrada u iznosu do 30,000 eura te komunikacijski paket kako bi im se pomoglo da dalje razvijaju i promiču svoje projekte i koncepte.

Bauhaus

Nagrade za novi europski Bauhaus primjer su lijepih, održivih i uključivih projekata iz stvarnog života i potiču mlađu generaciju na razvoj novih koncepata i ideja.

Komisija od danas otvara prijave za nagrade za novi europski Bauhaus (NEB) 2024. Nakon što je za protekla izdanja zaprimljeno ukupno 4500 prijava, nagrada novog europskog Bauhausa za 2024. ove će godine biti dodijeljena 20 oglednih inovativnih projekata i koncepata koji predstavljaju održivost, estetiku i uključivost. Ove ćemo godine po prvi put pozdraviti prijave projekata i koncepata u Ukrajini, uz države članice EU-a i zapadni Balkan.


Nagrade za 2024. dodijelit će se 20 dobitnika nagrada u iznosu do 30,000 eura te komunikacijski paket kako bi im se pomoglo da dalje razvijaju i promiču svoje projekte i koncepte. Bit će najavljeni tijekom festivala novog europskog Bauhausa, koji će se održati u Bruxellesu od 17. do 21. travnja, na svečanosti dodjele nagrada u organizaciji Komisije. Na festivalu će se okupiti pojedinci iz različitih sredina u raznim radionicama, aktivnostima i satelitskim događanjima kako bi raspravljali o našoj budućnosti i oblikovali ih. Poziv za satelitske događaje otvoren je do 31. prosinca 2023.

Više detalja moguće je pogledati putem poveznice.

Pojedinosti

Datum objave
2. listopada 2023.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj