Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak20. siječnja 2017.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Najuspješniji inovatori savjetuju Komisiju o mogućem Europskom inovacijskom vijeću

Nova skupina na visokoj razini savjetovat će Komisiju o tome kako u okviru programa Obzor 2020. te budućih programa za istraživanje i inovacije ponuditi bolju podršku revolucionarnim inovacijama kojima se otvaraju nova tržišta.

Najbolji mladi europski znanstvenici

Carlos Moedas, povjerenik za istraživanje, znanost i inovacije, izjavio je: „Iznimno mi je drago što smo uspjeli okupiti skupinu inovatora tako velikog kalibra iz različitih područja koji će Komisiji pomagati u oblikovanju novog pristupa za podršku inovacijama, zasad utjelovljenog pod radnim nazivom Europsko inovacijsko vijeće. Siguran sam da će nam ti stručnjaci ponuditi neophodnu korisničku perspektivu te nam tako olakšati osmišljavanje pristupa koji će biti svrsishodan i usmjeren na poticanje kvalitetne podrške EU-a revolucionarnim inovacijama kojima se otvaraju nova tržišta te koje igraju sve važniju ulogu u europskom prosperitetu.“

Tom se inicijativom dopunjuju druga djelovanja Komisije kojima se inovatore potiče da ostanu u Europi i razvijaju svoje djelovanje, kao što je izneseno u Inicijativi za osnivanje i širenje poduzeća.

Prvi sastanak Skupine održat će se u ožujku. Njezin rad temeljit će se na rezultatima Poziva za dostavu ideja provedenog 2016. te će biti povezan s radom Skupine na visokoj razini za maksimizaciju učinka programâ EU-a za istraživanje i inovacije kojom predsjedava Pascal Lamy i koja bi svoje izvješće trebala predati do lipnja 2017.

Pojedinosti

Datum objave
20. siječnja 2017.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj