Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak11. studenoga 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Koronavirus: Komisija odobrila ugovor s BioNTech-Pfizerom kako bi osigurala pristup potencijalnom cjepivu

Europska komisija danas je odobrila četvrti ugovor s farmaceutskim poduzećima BioNTech i Pfizer, kojim se osigurava kupnja 200 milijuna doza cjepiva u ime svih država članica EU-a, uz mogućnost podnošenja zahtjeva za dodatnih 100 milijuna doza nakon...

Koronavirus: Komisija odobrila ugovor s BioNTech-Pfizerom kako bi osigurala pristup potencijalnom cjepivu

Ugovor s BioNTech-Pfizerom temelji se na širokom portfelju cjepiva koja će se proizvoditi u Europi, uključujući već potpisane ugovore s poduzećima AstraZeneca, Sanofi-GSK i Janssen Pharmaceutica NV, te zaključene preliminarne razgovore s poduzećima CureVac i Moderna. Tim raznolikim portfeljem cjepiva osigurat će se da Europa bude dobro pripremljena za cijepljenje nakon što se cjepiva pokažu sigurnima i učinkovitima.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen izjavila je: Nakon obećavajuće objave BioNTecha i Pfizera o cjepivu, vrlo mi je drago najaviti današnji sporazum o kupnji 300 milijuna doza cjepiva. Ovim četvrtim ugovorom sada konsolidiramo iznimno čvrst portfelj kandidata za cjepivo od kojih je većina u naprednoj fazi ispitivanja. Nakon odobrenja, cjepiva će se brzo rasporediti i približiti nas održivom završetku pandemije. Priopćenje za medije dostupno je na internetu. Više informacije možete pronaći ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
11. studenoga 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj