Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak15. travnja 2020.Predstavništvo u Hrvatskoj

Koronavirus: EU podržava države članice u otklanjanju posljedica pandemije po obrazovni sektor

Komisija podržava države članice EU-a u otklanjanju ogromnih posljedica pandemije koronavirusa po škole i sveučilišta.

EU podržava države članice u otklanjanju posljedica pandemije po obrazovni sektor

Na sastanku održanom putem videokonferencije 14. travnja 2020., drugom od izbijanja epidemije, ministri obrazovanja EU-a razmijenili su informacije o učenju na daljinu i raspravljali o mogućim rješenjima za ocjenjivanje, mature, i upise na fakultete. Komisija je objasnila kako mobilizira sve instrumente i sredstva za pružanje pomoći.

To uključuje nove strukturne mogućnosti financiranja koje se mogu iskoristiti za potporu učenja na daljinu i osiguravanje pristupa kvalitetnom obrazovanju za sve. Mariya Gabriel, povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, izjavila je: Trenutačno stanje predstavlja stvarnu opasnost od nejednakosti u obrazovanju za učenike i obitelji u nepovoljnom položaju. Razmjenjujemo najbolje prakse i mobiliziramo sve instrumente kako bismo spriječili povećanje digitalnog jaza. Osim toga, trenutačno radim sa službama na pripremi ažuriranog akcijskog plana za digitalno obrazovanje. Trenutačna kriza i prikupljena iskustva bit će ključni elementi naše rasprave.

Više informacija dostupno je u priopćenju za medije hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a i na web-mjestu na kojem su svi alati i resursi za e-učenje za učenike, učitelje i nastavno osoblje tijekom pandemije koronavirusa.

Pojedinosti

Datum objave
15. travnja 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj