Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak30. travnja 2020.Predstavništvo u Hrvatskoj

Koronavirus: dodatnih 150 milijuna eura za Europsko vijeće za inovacije za financiranje revolucionarnih ideja

Komisija je danas najavila da će u okviru pilot-instrumenta Akcelerator Europskog vijeća za inovacije (EIC) staviti na raspolaganje dodatnih 150 milijuna eura. Potpora je namijenjena novoosnovanim te malim i srednjim poduzećima za razvoj i uvođenje...

Koronavirus: dodatnih 150 milijuna eura za Europsko vijeće za inovacije za financiranje revolucionarnih ideja

Uz raniji iznos od 164 milijuna eura koji je već stavljen na raspolaganje u okviru najnovijeg poziva za Akcelerator EIC-a, ukupna sredstva sada su gotovo udvostručena kako bi se omogućila učinkovitija borba protiv pandemije koronavirusa i razvoj brojnih drugih revolucionarnih inovacija.

Mariya Gabriel, povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, izjavila je: EIC mora biti fleksibilan, prilagodljiv i brz, baš kao i poduzetnici kojima služimo i koje podupiremo. Povećanje sredstava za financiranje Akceleratora Europskog vijeća za inovacije u samo nekoliko tjedana pokazuje koliko brzo možemo djelovati u hitnim razdobljima. To dokazuje našu snažnu potporu vrhunskim poduzetnicima i poduzećima u iznimno važnoj borbi protiv koronavirusa.

Poduzeća odabrana za potporu EIC-a bit će objavljena krajem svibnja. Komisija će dodijeliti i posebne pečate izvrsnosti visokokvalitetnim rješenjima relevantnima za koronavirus koji se ne mogu financirati s dodatnih 150 milijuna eura kako bi se njihovo financiranje poduprlo iz drugih izvora. Dodatne pojedinosti dostupne su ovdje. Ta potpora za novoosnovana poduzeća i MSP-ove dio je koordiniranog odgovora Komisije na koronavirus. Komisija ulaže stotine milijuna eura u aktivnosti istraživanja i inovacija za razvoj cjepiva, novih postupaka, dijagnostičkih testova i medicinskih sustava kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Više informacija dostupno je ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
30. travnja 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj