Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak22. prosinca 2020.Predstavništvo u Hrvatskoj

Koronavirus: 361 milijun eura iz fondova kohezijske politike EU-a za potporu hrvatskom gospodarstvu

Europska komisija odobrila je izmjenu operativnog programa za konkurentnost i koheziju za Hrvatsku kako bi se preusmjerilo 361 milijun eura iz Kohezijskog fonda i tim sredstvima pomoglo malim i srednjim poduzećima u Hrvatskoj da prežive i oporave se...

Koronavirus: 361 milijun eura iz fondova kohezijske politike EU-a za potporu hrvatskom gospodarstvu

Povjerenica za koheziju i reforme Elisa Ferreira izjavila je: Pandemija i gospodarski i socijalni poremećaji koje je uzrokovala i dalje su itekako prisutni. Podržavam odluku da Hrvatska iskoristi mogućnost u okviru Investicijske inicijative za odgovor na koronavirus i intenzivira mjere koje su joj na raspolaganju kako bi ublažila učinke krize. To je još jedan primjer koji pokazuje da kohezijska politika EU-a nikoga ne ostavlja na cjedilu.

U okviru Investicijske inicijative za odgovor na koronavirus (CRII) i Investicijske inicijative plus kao odgovor na koronavirus (CRII+) Hrvatska je već preusmjerila gotovo 135 milijuna eura, od čega 85 milijuna eura za potporu malim i srednjim poduzećima te 50 milijuna eura za nabavu zaštitne i medicinske opreme. Za više informacija pogledajte informativni članak i grafikon s otvorenim podacima CRII-a.

Pojedinosti

Datum objave
22. prosinca 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj