Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak13. srpnja 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Komisija utvrdila nove smjernice za digitalne kompetencije

Cjeloživotno usavršavanje nakon pandemije

Komisija utvrdila nove smjernice za digitalne kompetencije

Komisija je danas objavila nove smjernice kako bi Europljani uz pomoć nastavnog osoblja i poslodavaca stekli digitalne vještine potrebne za opstanak na tržištu rada nakon pandemije koronavirusa.

Izvješće DigComp na radnom mjestu i njegove provedbene smjernice sadrže praktične korake, ključne mjere, savjete i internetske resurse za najprimjereniju provedbu europskog okvira digitalnih kompetencija (DigComp), od obrazovanja do održivog zapošljavanja i poduzetništva.

Povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Mariya Gabriel dodala je: Socijalno distanciranje je proteklih mjeseci promijenilo način na koji komuniciramo, istražujemo i inoviramo na radnom mjestu i moramo svim građanima pružiti odgovarajuće digitalne vještine kako bismo i dalje mogli poslovati na taj način.

Potpora za upravljanje digitalnom tranzicijom u središtu je europskog programa vještina. Komisija će u jesen predstaviti ažurirani akcijski plan za digitalno obrazovanje i komunikaciju o stvaranju europskog prostora obrazovanja.

DigComp će podupirati rad zemalja, poduzeća i socijalnih partnera u razvoju digitalnih kompetencija. U studijama slučaja u izvješću prikazani su praktični primjeri razvoja digitalnih kompetencija, a u Vodiču za provedbu navode se posebne smjernice, primjeri i korisni resursi za upotrebu DigCompa.

Na internetu je dostupno više informacija o znanstvenom centru JRC-a.

Pojedinosti

Datum objave
13. srpnja 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj