Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak2. lipnja 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Komisija poziva na podnošenje zahtjeva za besplatnu bežičnu mrežu u javnim prostorima u okviru programa WIFI4EU

Komisija će sutra objaviti četvrti poziv na podnošenje prijava za vaučere WiFi4EU za uspostavu besplatnih bežičnih mreža na javnim mjestima, uključujući gradske vijećnice, javne knjižnice, muzeje, javne parkove ili trgove. Prijaviti se mogu općine...

Komisija poziva na podnošenje zahtjeva za besplatnu bežičnu mrežu u javnim prostorima u okviru programa WIFI4EU

Poziv će biti otvoren sutra 3. lipnja 2020. u 13 sati, a zatvoren 4. lipnja 2020. u 17 sati. Općine će se moći prijaviti za 947 vaučera u vrijednosti od po 15 000 eura. Povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton izjavio je: Zadovoljstvo mi je objaviti otvaranje poziva za četvrti i posljednji krug vaučera WiFi4EU. Besplatna mogućnost povezivanja u javnim prostorima diljem Europe koristi i građanima i turistima, dok istovremeno pojačava pozitivne učinke rada lokalnih zajednica. Kada se općine registriraju na posebnom portalu WIFI4EU, moći će se prijaviti za vaučer samo jednim klikom.

Vaučeri će se raspodijeliti prema redoslijedu prijave, ali kako bi se osigurala najbolja moguća zemljopisna ravnoteža, svaka će zemlja sudionica imati pravo na najmanje 15 kupona. Ovaj poziv na podnošenje prijava označava četvrti i posljednji poziv za program WiFi4EU. Od njegova pokretanja 2018. dodijeljeno je ukupno 7980 vaučera i 120 milijuna eura. Informacije o mogućnosti sudjelovanja u pozivu na podnošenje prijedloga WiFi4EU te priče o lokalnim zajednicama dostupne su na stranici WIFI4EU.

Dodatne informacije dostupne su na internetu, u Pitanjima i odgovorima i u informativnom članku, dok je na karti prikazan broj općina diljem Europe koje su dosad imale koristi od programa.

Pojedinosti

Datum objave
2. lipnja 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj