Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak4. kolovoza 2021.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Komisija poziva na podnošenje prijedloga za poticaj medijima u vrijednosti od 12 milijuna eura

Komisija je objavila četiri nova poziva na podnošenje prijedloga kako bi potaknula razvoj živahne i raznovrsne javne sfere i građanima osigurala pristup pouzdanim informacijama u cijelom EU-u. Jedan poziv namijenjen je digitalnim platformama za višej...

Komisija poziva na podnošenje prijedloga za poticaj medijima u vrijednosti od 12 milijuna eura

Ti se pozivi odnose na ukupno 12 milijuna eura sredstava EU-a. Svi financirani projekti imat će punu uređivačku slobodu.

Ovi novi pozivi povezani su s dvama nedavno objavljenima, kojima je cilj bila potpora informativnom sektoru: poziv na novinarsko partnerstvo radi jačanja međusektorske i međunarodne suradnje europskih informativnih medijskih organizacija u okviru novog programa Creative Europe, i poziv koji se financirao kroz program Obzor Europa, a dostupno je na mu je bila pomoći projektima koji se bave inovacijama za medije. Te su inicijative dio šireg plana poticanja slobode, održivosti i pluralizma medija u EU-u, kako je najavljeno u Akcijskom planu za europsku demokraciju i Audiovizualnom akcijskom planu.

Više informacija o tim i ostalim pozivima na podnošenje prijedloga u korist medijskog sektora naći ćete ovdje, a pripremljen je i instrument s pomoću kojega će mediji pronalaziti prilike za financiranje. Novinari mogu naći pomoć na nacionalnoj razini na Creative Europe.

Pojedinosti

Datum objave
4. kolovoza 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj