Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak10. ožujka 2021.Predstavništvo u Hrvatskoj

Komisija pozdravlja odluku Europskog parlamenta o odobrenju programa InvestEU

Europska komisija pozdravlja današnje glasovanje u Europskom parlamentu kojim je potvrđen politički dogovor o programu InvestEU postignut u prosincu 2020. Program InvestEU ponudit će Uniji ključne dugoročne izvore financiranja, privlačit će privatna...

Komisija pozdravlja odluku Europskog parlamenta o odobrenju programa InvestEU

Izvršni potpredsjednik Komisije zadužen za gospodarstvo u interesu građana Valdis Dombrovskis izjavio je: Današnje glasovanje Europskog parlamenta o programu InvestEU važan je korak prema oporavku Europe, čime se oslobađa više ulaganja i inovacijskog potencijala te se otvaraju i zadržavaju radna mjesta. InvestEU će biti ključan instrument za potporu otpornijem i održivijem gospodarstvu koji će financiranje EU-a učiniti jednostavnijim i učinkovitijim u vrijeme kada je to najpotrebnije. Sada je vrijeme da se usredotočimo na što bržu provedbu programa InvestEU.

Povjerenik za gospodarstvo Paolo Gentiloni izjavio je: Bez obzira na to je li riječ o zelenoj i digitalnoj tranziciji, našem inovacijskom kapacitetu ili našem socijalnom modelu, jasno je da ćemo u narednim godinama morati učiniti sve što je u našoj moći kako bismo povećali ulaganja u Europi. InvestEU će u tome imati važnu ulogu. Svrha je programa InvestEU da se privlačenjem financiranja i usklađivanjem privatnih ulagača s prioritetima politika EU-a na učinkovit način maksimalno iskoristi novac europskih poreznih obveznika. Program InvestEU (europa.eu)

Pojedinosti

Datum objave
10. ožujka 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj