Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak14. prosinca 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Komisija pokreće mobilnu aplikaciju Re-open EU s ažuriranim informacijama o zdravlju, sigurnosti i putovanjima u Europi

Komisija je pokrenula mobilnu aplikaciju Re-open EU koja se može preuzeti za telefone s operativnim sustavima Android i iOS. Aplikacija je uspješan nastavak internetske platforme Re-open EU, koja je od pokretanja sredinom lipnja zabilježila gotovo...

Komisija pokreće mobilnu aplikaciju Re-open EU s ažuriranim informacijama o zdravlju, sigurnosti i putovanjima u Europi

Re-open EU na jednome mjestu pruža opsežne, ažurirane informacije o zdravstvenoj situaciji, sigurnosti i putovanjima u svim državama članicama EU-a te Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj i Švicarskoj. Korisnici mogu pronaći najnovije informacije o nacionalnim mjerama izolacije, uvjetima testiranja i mobilnim aplikacijama za praćenje kontakata i upozoravanje. Informacije su dostupne na sva 24 službena jezika EU-a, a temelje se na provjerenim podacima Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti te država članica.

Platforma Re-open EU bila je dio mjera koje je Komisija najavila u svibnju 2020. u paketu za turizam i promet kako bi građanima omogućila sigurno putovanje uz potpuno poštovanje zdravstvenih smjernica. U listopadu 2020. Komisija se u Komunikaciji o dodatnim mjerama odgovora na COVID-19 obvezala da će informacije učiniti dostupnima svim građanima putem besplatne aplikacije. Informacijama s internetske platforme Re-open EU i dalje se može pristupiti na: https://reopen.europa.eu. Više informacija dostupno je ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
14. prosinca 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj