Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak7. rujna 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Komisija pokreće javno savjetovanje o dugoročnoj viziji za ruralna područja

Europska komisija danas je pokrenula javno savjetovanje o novoj inicijativi za dugoročnu viziju za ruralna područja. Cilj je ovog savjetovanja prikupiti mišljenja o trenutačnim prilikama i izazovima u ruralnim područjima, ciljevima tih područja i...

Komisija pokreće javno savjetovanje o dugoročnoj viziji za ruralna područja

Komisija želi sveobuhvatno savjetovanje i poziva sve zainteresirane za budućnost ruralnih područja i njihove stanovnike da iznesu svoja stajališta.

Potpredsjednica Šuica, zadužena za demokraciju i demografiju, izjavila je: Zadovoljstvo mi je danas pokrenuti ovo novo javno savjetovanje. Ruralna područja često se suočavaju s izazovima kao što su udaljenost, nedostatak povezanosti i ograničene usluge. No imaju i potencijal i mogućnosti te nude jedinstvenu kvalitetu života i imaju posebnu ulogu u prijelazu na zelenu, digitalnu i održivu Europu. Sljedeće godine, na temelju tog savjetovanja, predstavit ćemo dugoročnu viziju za ruralna područja kako bismo im pomogli u suočavanju s tim izazovima te kako bi ta područja postala poželjnija i dinamičnija te predložiti mjere za ostvarivanje te vizije.

Pojedinosti

Datum objave
7. rujna 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj