Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak9. travnja 2021.Predstavništvo u Hrvatskoj

Komisija otvorila pozive Europskog vijeća za inovacije u vrijednosti od milijardu eura

Nakon pokretanja Europskog vijeća za inovacije (EIC) i najave prvih mogućnosti financiranja, Komisija je danas otvorila prve pozive u okviru Akceleratora EIC-a. Financijska sredstva u vrijednosti većoj od 1 milijarde eura namijenjena su rastu...

Komisija otvorila pozive Europskog vijeća za inovacije u vrijednosti od milijardu eura

Mariya Gabriel, povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, izjavila je: Akcelerator EIC-a jedinstven je instrument financiranja. Njime se podupire razvoj revolucionarnih inovacija privlačenjem privatnih ulagača i povećanjem potpore. Povest će Europu u područje inovacija i novih tehnologija te nam pomoći u suočavanju sa zdravstvenim, ekološkim i društvenim izazovima.

Akcelerator EIC-a katalizator je za privlačenje ulagača potrebnih za povećanje opsega inovacija. Jedinstvenim modelom financiranja novoosnovanim poduzećima i MSP-ovima nude se bespovratna sredstva u iznosu do 2,5 milijuna eura, u kombinaciji s vlasničkim ulaganjima u okviru fonda EIC-a. Osim financijske potpore, svi projekti imaju pristup nizu usluga ubrzanja poslovanja koje omogućuju primjenu stručnog znanja u području poslovanja, ulaganja i ekosustava.

Komisija je danas otvorila i program Tragač EIC-a s proračunom od 168 milijuna eura. Interdisciplinarni timovi istraživača mogu se prijaviti za bespovratna sredstva za istraživanje i inovacije koja će im pomoći u ostvarivanju revolucionarnih ideja s pozitivnim učinkom na naše gospodarstvo i društvo. Bespovratna sredstva u iznosu od 3 do 4 milijuna eura bit će usmjerena na revolucionarne tehnologije kojima će se odgovoriti na globalne izazove i poboljšati naše živote. Više informacija dostupno je u priopćenju za medije.

Pojedinosti

Datum objave
9. travnja 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj