Glavni sadržaj
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak14. listopada 2020.Predstavništvo u Hrvatskoj

Komisija organizira prvu konferenciju Od polja do stola 2020.

Sutra će Frans Timmermans, izvršni potpredsjednik zadužen za europski zeleni plan, Stella Kyriakides, povjerenica za zdravlje i sigurnost hrane, i Janusz Wojciechowski, povjerenik za poljoprivredu, otvoriti konferenciju Od polja do stola 2020. -...

Komisija organizira prvu konferenciju Od polja do stola 2020.

Virtualna konferencija održat će se 15. i 16. listopada. Ova je konferencija prvo godišnje okupljanje europskih dionika koji žele sudjelovati u oblikovanju europske tranzicije k održivim prehrambenim sustavima. Sudjelovat će više od 1000 dionika iz vrijednosnog lanca prehrambenih proizvoda. Javna tijela, međunarodne organizacije i organizacije civilnog društva te građani registrirali su se kako bi se pridružili raspravi i pridonijeli provedbi strategije od polja do stola koja je donesena ranije ove godine.

U središtu europskog zelenog plana je pravedna, zdrava i ekološki prihvatljiva prehrambena struktura. Događanje će također poslužiti kao forum za raspravu o izazovima i prilikama povezanima s prijelazom na održive prehrambene sustave, kao i o mogućim daljnjim područjima za djelovanje. Cjelokupni događaj bit će dostupan uživo putem interneta.

Pojedinosti

Datum objave
14. listopada 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj