Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak17. siječnja 2024.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Komisija okuplja vjerske vođe radi dijaloga o odgovoru EU-a na vanjske i unutarnje izazove

Potpredsjednik Europske komisije Margaritis Schinassutra će biti domaćin sastanka na visokoj razini s deset vjerskih vođa kako bi se razmotrilo kako Europska unija odgovara na izazove s kojima se suočava od 2020.

Margaritas Schinas

Potpredsjednik Europske komisije Margaritis Schinas sutra će biti domaćin sastanka na visokoj razini s deset vjerskih vođa kako bi se razmotrilo kako Europska unija odgovara na izazove s kojima se suočava od 2020., kao što su pandemija bolesti COVID-19, rat u Ukrajini i, u novije vrijeme, sukob u Gazi.

Potpredsjednik Schinas izjavio je: Tijekom proteklih godina Europska unija suočila se s vanjskim i unutarnjim krizama te izazovima velikih razmjera, koji i dalje ostavljaju tragove podjele. Radujem se razgovoru s vjerskim vođama i njihovim stavovima o ulozi koju mogu imati u rješavanju problema i jačanju zajedničkih temelja naše Unije.

Sastanci na visokoj razini s vjerskim vođama održavaju se u okviru dijaloga iz članka 17. s crkvama, vjerskim udrugama, filozofskim i nekonfesionalnim organizacijama. Dijalozi vjerskim vođama koji predstavljaju glavne europske religije pružaju priliku da izravno s europskim institucijama raspravljaju o europskim i globalnim zbivanjima.

 

Pojedinosti

Datum objave
17. siječnja 2024.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj