Skip to main content
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak7. listopada 2021.Predstavništvo u Hrvatskoj

Komisija odlučila registrirati novu europsku inicijativu

Europska komisija danas je odlučila registrirati europsku građansku inicijativu pod nazivom „Stop (((5G))) – Stay Connected but Protected (Zaustavimo (((5G))) – Ostanimo povezani, ali zaštićeni)”. Organizatori inicijative pozivaju Komisiju da...

Komisija odlučila registrirati novu europsku inicijativu

Odluka o registraciji pravne je prirode i njome se ne prejudiciraju konačni pravni i politički zaključci Komisije o ovoj inicijativi ni eventualne mjere koje namjerava poduzeti, ako inicijativa dobije potrebnu potporu.

Budući da ova europska građanska inicijativa ispunjava formalne uvjete utvrđene u relevantnim propisima, Komisija smatra da je pravno prihvatljiva. Komisija u ovoj fazi još nije analizirala meritum prijedlogâ.

Registracija ne znači da Komisija na bilo koji način potvrđuje činjeničnu točnost sadržaja inicijative, koja je isključiva odgovornost skupine organizatora. Niz tvrdnji iznesenih u ovoj inicijativi zapravo je u suprotnosti s brojnim znanstvenim dokazima dostupnima Komisiji i ocjenama Međunarodne komisije za zaštitu od neionizirajućeg zračenja, tijela koje ima mandat Svjetske zdravstvene organizacije za procjenu rizikâ za zdravlje.
U sadržaju inicijative izražavaju se samo stajališta skupine organizatora te se ni na koji način ne može smatrati da se u njemu odražavaju stajališta Komisije.

EUROPSKA GRAĐANSKA INICIJATIVA: Komisija odlučila registrirati novu građansku inicijativu (europa.eu)

Pojedinosti

Datum objave
7. listopada 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj