Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak28. rujna 2016.Predstavništvo u Hrvatskoj

Komisija izvijestila o uspješnosti provedbe Europskoga migracijskog programa

Rezultati u području migracija i upravljanja granicama:Komisija je danas izvijestila o dosadašnjim rezultatima provedbe europskih programa premještanja i preseljenja te Izjave EU-a i Turske.

Europski migracijski program

Istodobno je iznijela korake koje još uvijek mora poduzeti Grčka u cilju buduće ponovne uspostave dublinskih transfera iz drugih država članica te izvijestila o privremenim graničnim kontrolama koje se provode na unutarnjim schengenskim granicama u okviru preporuke Vijeća od 12. svibnja 2016.

Povjerenik za migracije, unutarnje poslove i građanstvo Dimitris Avramopoulos izjavio je: „Sve naše mjere o migraciji su povezane. Izjava EU-a i Turske dovela je do konkretnih pozitivnih rezultata. Pojačani napori država članica na premještajima tijekom zadnjih mjeseci, pri čemu je samo u rujnu obavljeno 1200 premještaja, pokazuju da je moguće ubrzati premještanje ako postoji politička volja i osjećaj odgovornosti. Uspjeh našeg zajedničkog pristupa zadnjih mjeseci od ključne je važnosti za uspjeh svega ostaloga, uključujući postupan povratak na dublinski sustav i normalno funkcioniranje schengenskog prostora. Premještanje mora uspjeti.“

Pojedinosti

Datum objave
28. rujna 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj