Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak24. ožujka 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Komisija i telekomunikacijski operateri udružili snage u borbi protiv koronavirusa

U sklopu borbe protiv koronavirusa, povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton održao je videokonferenciju s direktorima europskih telekomunikacijskih poduzeća i udruženja mobilnih telekomunikacijskih operatera. Raspravljali su o otpornosti mreže...

Komisija i telekomunikacijski operateri udružili snage

Povjerenik je također istaknuo potrebu za zaštitom najranjivijih potrošača, uključujući mikropoduzeća te mala i srednja poduzeća koja imaju poteškoće s plaćanjem računa.

Ističući važnost telekomunikacija u ovim teškim vremenima, povjerenik Breton izjavio je: Telekomunikacijski operateri imaju ključnu ulogu u pružanju potpore europskim građanima i poduzećima u dosad nezabilježenoj situaciji. Posvećeni su zaštiti neometanog funkcioniranja otvorenog interneta i praćenju te sprječavanju zagušenja. To je dobra vijest za sve Europljane.

Direktori su pozdravili pozitivan odgovor pružatelja sadržaja na poziv Komisije na smanjenje opterećenja na mreži te su izvijestili o znatnim poboljšanjima.

Raspravljalo se i o potrebi za prikupljanjem anonimiziranih mobilnih metapodataka kako bi se pomoglo u analizi širenja koronavirusa u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i zakonodavstvom o e-privatnosti.

Nadalje, obje su strane istaknule važnost zaštite mreže od kibernapada i najavile daljnju raspravu.

Pojedinosti

Datum objave
24. ožujka 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj