Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak11. travnja 2023.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Kohezijska politika Europske unije: Otvorene prijave za edukaciju studenata novinarstva i mladih novinara u Bruxellesu u listopadu 2023.

Prijaviti se mogu državljani članica EU-a, država kandidatkinja te zemalja iz susjedstva, a Europska komisija pokriva sve troškove sudjelovanja u programu.

Kohezijska politika Europske unije: Otvorene prijave za edukaciju studenata novinarstva i mladih novinara u Bruxellesu u listopadu 2023.

Europska komisija u sklopu svog programa Youth4Regions upravo je objavila poziv za studente novinarstva i mlade novinare. Kroz program će 37 studenata novinarstva i mladih novinara iz cijele Europe biti odabrano za specijalizirani seminar u trajanju od tjedan dana koji će se održati u Bruxellesu u listopadu 2023. Odabrani mladi novinari i studenti tijekom ove će edukacije biti mentorirani i raditi s iskusnim novinarima, a posjetit će i institucije Europske unije te medijske redakcije.

Prijave se prihvaćaju u tri kategorije: novinarstvo, foto-novinarstvo i video-novinarstvo. Prijaviti se mogu državljani članica EU-a, država kandidatkinja te zemalja iz susjedstva, a Europska komisija pokriva sve troškove sudjelovanja u programu. Obrazac za prijavu i uvjeti za sudjelovanje dostupni su na internetskoj stranici programa Youth4Regions.

Prijave su otvorene do 10. srpnja 2023.

Pobjednici ovog natječaja automatski će sudjelovati i u natječaju za nagradu Megalizzi – Niedzielski namijenjenu mladim novinarima na početku karijere, a koja se ove godine dodjeljuje u Bruxellesu 11. listopada 2023.

Kontekst

Youth4Regions je program je Komisije koji već 7. godinu za redom studentima novinarstva i mladim novinarima pomaže da otkriju što Europska unija čini za razvoj europskih regija. U programu je od njegovog pokretanja 2017. godine sudjelovalo više od 170 mladih novinara iz cijele Europe.

Pojedinosti

Datum objave
11. travnja 2023.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj