Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak21. studenoga 2022.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Kohezijska politika EU-a: novinari, želite li znati više o kohezijskoj politici i drugim politikama EU-a?

Poziv je otvoren za sve lokalne i regionalne novinare do 21. prosinca 2022. u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Kohezijska politika EU-a: novinari, želite li znati više o kohezijskoj politici i drugim politikama EU-a?

Novinar ste koji radi u EU-u i želite saznati više o kohezijskoj politici, fondovima i politikama EU-a? Ako je odgovor potvrdan, pozivamo vas da se prijavite na studijski program #EUinMyRegion Media Trips koji je otvoren danas. Poziv je otvoren za sve lokalne i regionalne novinare do 21. prosinca 2022. u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Program uključuje tečajeve osposobljavanja putem interneta i studijski posjet Bruxellesu. Saznat ćete više o institucijama EU-a, njihovim strukturama i procedurama, kohezijskoj politici te o tome kako se EU suočava s prijevarama i lošim upravljanjem sredstvima. Imat ćete i priliku upoznati se sa stručnjacima Komisije, posjetiti projekte financirane sredstvima EU-a i naučiti kako se služiti Komisijinim podatkovnim alatima.

Nakon dovršetka programa bit ćete bolje upoznati s politikama EU-a, posebice s kohezijskom politikom. Uspostavit ćete kontakte s novinarima iz drugih zemalja i regija te izvješćivanjem pridonijeti razvoju europskog projekta.

Prvo studijsko putovanje u Bruxelles održat će se 2. i 3. veljače 2023. Druga dva putovanja organizirat će se u ožujku i travnju. Očekuje se da će se oko 40 novinara pridružiti svakom studijskom putovanju.

Komisija će pokriti putne troškove i troškove smještaja za sudjelovanje u programu.

Pojedinosti

Datum objave
21. studenoga 2022.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj