Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak15. listopada 2020.Predstavništvo u Hrvatskoj

Kohezijska politika EU-a: Komisija proglasila dobitnike nagrada REGIOSTARS 2020.

Europska komisija danas je objavila tko su dobitnici nagrada REGIOSTARS 2020. za najbolje projekte kohezijske politike iz cijele Europske unije. Ovogodišnja svečana dodjela nagrada REGIOSTARS, koja se održava u okviru 18. Europskog tjedna regija i...

Kohezijska politika EU-a: Komisija proglasila dobitnike nagrada REGIOSTARS 2020.

Povjerenica za koheziju i reforme Elisa Ferreira izjavila je: Od srca čestitam najboljim projektima kohezijske politike EU-a 2020. Nositelji projekata istinske su zvijezde kohezijske politike EU-a jer zahvaljujući njima možemo ostvariti svoju misiju, odnosno postići da EU bude pravedniji i povezaniji te da osigurava konvergenciju životnih standarda i povećava dobrobit svih građana. Nagrade REGIOSTARS pokazuju da možemo ostvariti odlične rezultate kad EU, države članice, regije i gradovi surađuju tako da se financijska sredstva EU-a koriste na najbolji mogući način.

Kontekst

REGIOSTARS su europske nagrade za projekte koje financira EU u okviru kojih se postiže izvrsnost zahvaljujući novim pristupima regionalnom razvoju. Europska komisija počela je dodjeljivati te nagrade još 2008. Kako bi se na sudjelovanje potaknulo i druge regije i nositelje projekata, projektima u ovoj inicijativi daje se dosta medijskog prostora na europskoj razini. Svake se godine sudionici natječu u pet kategorija i za nagradu publike.

Više informacija

Nagrade REGIOSTARS

Finalisti natjecanja REGIOSTARS 2020.

Popis videozapisa s pobjednicima na YouTubeu

Pojedinosti

Datum objave
15. listopada 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj